Ordinea de zi a sedintei extraordinare a plenului Senatului prevedea ca OUG 58, prin care se majoreaza TVA la 24%, si OUG 63, privind modificarea Legii finantelor publice locale, sa fie dezbatute dupa votul la Legea ANI.

Marti dimineata, Biroul Permanent al Senatului a acceptat, prin vot, propunerea formulata de PNL, de inversare a punctelor de pe ordinea de zi a plenului, a anuntat chestorul Ioan Chelaru.

In aceste conditii, votul la cele doua OUG va fi dat, in plen, inaintea dezbaterii si votului la Legea ANI.

Citeste si:

Comisia de buget-finante a Senatului a dat raport favorabil cu amendamente la cele doua ordonante ale Guvernului, majoritatea asigurata de PNL si PSD in comisie stabilind revenirea TVA la 19%, o cota de 5% pentru alimente de baza si constructii, revenirea la impozit de 3% din cifra de afaceri pentru IMM-uri si eliminarea impozitului minim garantat.

Cele doua OUG au caracter organic, astfel ca va fi nevoie de majoritate calificata (69 de voturi) atat pentru prin adoptarea raportului cu modificarile comisiei, cat si pentru respingerea raportului si adoptarea in forma propusa de Guvern.

Plenul Senatului se reuneste, marti, in sesiune extraordinara, cel mai important punct de pe ordinea de zi, care include proiecte privitoare la descentralizare si la taxe si impozite, fiind cel legat de votarea Legii ANI.