Mii de persoane stau astazi la cozi la casele de pensii si agentiile de ocupare a fortei de munca din tara pentru a-si depune declaratiile aferente veniturilor din drepturi de autor si PFA. Ministrul Muncii a anuntat ca nu vor exista penalitati pentru depasirea termenului, potrivit 9AM.

Desi data de 25 august este termenul limita, aglomeratia pentru depunerea documentelor in vederea achitarii contributiilor pentru pensii si somaj a aparut abia luni, fiind amplificata si de faptul ca, in unele cazuri, nu este clar ce documente trebuie depuse. Alte nereguli: nu se cunosc conturile in care ar urma sa intre banii, formularele au fost publicate tarziu, iar regulile privind depunerea declaratiilor pentru contributiile individuale la somaj, pensie si asigurari de sanatate sunt neclare si interpretate diferit chiar de catre functionari din institutiile care gestioneaza situatia.

Persoanele care nu reusesc sa depuna la timp declaratiile aferente veniturilor din drepturi de autor nu vor fi penalizate, aceste documente putand fi depuse pe parcursul acestei saptamanai. Totodata, neconcordantele ce se pot ivi pot fi refacute, a declarat ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Citeste mai multe despre acest subiect pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Rata somajului in UE, la cel mai redus nivel din ianuarie 2000