Intr-unul din dosare, procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei au dispus, in 24 august, trimiterea in judecata a lui Nicolae Darabont, pe care il acuza de evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public, potrivit Mediafax.

"Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca inculpatul, in calitate de administrator al unei societati comerciale, a retinut de la salariati obligatiile cu retinere la sursa catre buget, fara insa a le vira la bugetul consolidat al statului, in termenul legal de 30 zile. Prejudiciul produs in cauza se cifreaza la suma 35.203 lei", potrivit procurorilor.

Dosarul a fost trimis Judecatoriei Simleu Silvaniei.

Intr-un alt dosar, procurori ai Parchetului Judecatoriei Targu Mures au trimis-o in judecata, in 23 august, pe Agnes Laszlo-Kelemen, tot pentru evaziune fiscala, fiind acuzata ca, in calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada aprilie 2007 - iulie 2008, a retinut de la angajati la momentul achitarii drepturilor salariale, "fara insa a vira pe destinatiile legale, in termenul prevazut de lege, sumele reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa, in cuantum de 7.714 lei".

Citeste si:

Procesul va fi judecat de magistratii Judecatoriei Targu Mures.

Totodata, in 17 august, intr-un alt dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Brasov o acuza pe Cristina Schieb, administrator al unei firme, de evaziune fiscala, dupa ce, in perioada februarie 2006 - decembrie 2008, a retinut de la angajati si nu a varsat la bugetul consolidat al statului obligatiile fiscale cu retinere la sursa. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de catre aceasta se ridica la 27.862 lei.

Dosarul a fost trimis la Judecatoria Brasov.