"Din nefericire, n-ati fost suficient de percutanti si de duri in raport cu cei care implementeaza. As vrea sa aud mai multe situatii in fiecare zi, in fiecare luna de administratii locale sau operatori privati care nu absorb banii europeni, care nu cheltuiesc banii din fonduri europeni, odata ce contractele au fost semnate. Eu am facut odata o prezentare cu prefectii in care am spus cateva proiecte mari care sunt in intarziere. Vreau ca aceasta munca sa fie dusa in continuare de ministri. Omul rau este primul-ministru, Ok., dar vreau ca si ministrii sa fie in fiecare saptamana, transparent, fara parti-pris politic, si sa arate foarte clar in ce judete, in ce localitati proiectele merg si unde nu merg, pentru ca altfel ne furam caciula si vom ajunge intr-o situatie in care sa punem in pericol absorbtia fondurilor europene", le-a spus Emil Boc ministrilor, la inceputul sedintei Guvernului, potrivit Mediafax.

El a aratat ca prin astfel de exemple trebuie responsabilizate autoritatile in raport cu propria comunitate, astfel incat cetatenii sa stie cine poarta vina pentru nerealizarea proiectelor cu finantare europeana.

Critica premierului a venit dupa ce membrii Cabinetului responsabili cu derularea proiectelor finantate cu bani europeni au prezentat stadiul absorbtiei pe fiecare program si minister.