Potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, numarul somerilor inregistrati la sfÔrsitul lunii octombrie 2005 era de 499,7 mii persoane.

Comparativ cu luna octombrie din anul 2004 numarul somerilor inregistrati la agentiile pentruocuparea fortei de munca a fost mai mic cu 51 mii persoane. Din numarul total al somerilor inregistrati, femeile reprezentau 43,0 %.

Rata somajului inregistrat in luna octombrie 2005 a fost de 5,7% in raport cu populatia activa civila totala (6,1% in luna octombrie 2004). Rata somajului a fost de 5,2% pentru femei(5,6% in luna octombrie 2004) si de 6,1% pentru barbati (6,6% in luna octombrie 2004).

Rate ridicate ale somajului se inregistreza in judetele: Ialomita (11,4%), Hunedoara (9,6%), Mehedinti si Vaslui (cÔte 9,3% fiecare), Gorj (8,7%). Cele mai scazute rate ale somajuluiau fost in judetele: Bihor si Timis (cÔte 2,3% fiecare), Ilfov (2,5%), Satu Mare (2,7%), precum si in Municipiul Bucuresti (2,6%).i
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri