Preturile productiei industriale pe total, piata interna si externa, au crescut in luna iulie cu 0,1% comparativ iunie si cu 6,9% fata de luna corespunzatoare din anul 2009, scrie Mediafax.

Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna au inregistrat in luna iulie, fata de iunie, o crestere cu 0,5%, in timp ce preturile productiei industriale pentru piata externa au scazut cu 0,8%, conform INS.

Pe sectoare de activitate s-au inregistrat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+1,4%), in industria extractiva (+0,3%), industria prelucratoare (+0,1%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,1%).

Pe marile grupe industriale se constata majorari de preturi in industria bunurilor de capital (+0,7%), industria bunurilor de uz curent (+0,6%), industria bunurilor intermediare (+0,1%), iar scaderi in industria energetica (-0,4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,1%).

Comparativ cu aceeasi luna din 2009, pe sectiuni, s-au operat cresteri de preturi in industria prelucratoare (+8,0%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+5,6%), in industria extractiva (+3,8%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,6%).

Pe marile grupe industriale, majorari semnificative de preturi fata de iulie anul trecut se remarca la produsele din industria energetica (+11,0%) si industria bunurilor intermediare (+7,2%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+5,6%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,6%), industria bunurilor de capital (+1,4%).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fordaq: Industria lemnului si industria mobilei sunt in criza