Astfel, in zilele urmatoare se vor realiza deschideri de credite bugetare de inca 947 milioane lei, pentru plata datoriilor la medicamente, cu si fara contributie personala, la servicii medicale si la dispozitive medicale.

La rectificarea bugetara aprobata la jumatatea lunii august, Ministerul Sanatatii va primi suma de 2,96 miliarde lei pentru Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. Pentru spitale a fost acordata suma de 859.863 mii lei, din care se va efectua plata restantelor inregistrate peste termenul de scadenta si neachitate la data de 30 iunie 2010. Restul sumei va acoperi plata medicamentelor cu si fara contributie personala, a serviciilor medicale si a dispozitivelor medicale.

Plata datoriilor catre sistemul sanitar este necesara pentru eliberarea urmatoarei transe din acordul cu FMI, de 914 milioane euro.

Citeste si:

Seful misiunii de evaluare a FMI a declarat la finele ultimei misiuni de evaluare ca board-ul FMI va aproba eliberarea urmatoarei transe de 914 milioane euro din acordul stand-by dupa ce autoritatile romane vor indeplini preconditiile stabilite, printre care si plata a 2 miliarde lei in contul arieratelor statului.

Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut.