Noii ministri au inceput sa soseasca in prima parte a zilei la Palatul Victoria, pentru o intalnire informala cu premierul Emil Boc, informeaza Mediafax.

Primul care a sosit la sediul Guvernului este Nelu Ioan Botis, desemnat la conducerea Ministerului Muncii.

De asemenea, au sosit la Palatul Victoria, Gheorghe Ialomitianu (Finante), Valerian Vreme (Comunicatii) si Anca Boagiu (Transporturi).

Noii ministri vor depune juramantul in fata sefului statului la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean. Conform acesteia, inaintea depunerii juramantului, premierul Emil Boc va avea o intalnitre cu noii ministri la Palatul Victoria.

Propunerile de remanieri au fost transmise de catre premierul Emil Boc sefului statului, joi seara.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretele de revocare din functie a ministrilor Economiei, Finantelor, Comunicatiilor, Muncii, Transporturilor si Agriculturii si pe cele de numire in functie a ministrilor desemnati.

Seful statului a semnat decretele de schimbare din functie a ministrilor Economiei, Adriean Videanu, Finantelor, Sebastian Vladescu, Comunicatiilor, Gabriel Sandu, Muncii, Mihai Seitan, Transporturilor, Radu Berceanu, si Agriculturii, Mihail Dumitru, si de numire in locul acestora a ministrilor desemnati: Ion Ariton, Gheorghe Ialomitianu, Valerian Vreme, Ioan-Nelu Botis, Anca Boagiu, Valeriu Tabara.

Conform decretelor semnate de catre seful statului, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Mihai Seitan si Gabriel Sandu au demisionat din functii, in timp ce Mihail Dumitru si Sebastian Vladescu au fost revocati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Se anunta concedieri la Min. Muncii. 150.000 de angajati sunt in plus