Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca se asteapta ca remanierea Guvernului sa nu conduca la schimbari majore ale politicilor si sa nu afecteze costurile de finantare ale Romaniei sau eliberarea urmatoarei transe din acord, noteaza Mediafax.

"Sunt aici pentru conferinta BNR, dar aseara am avut o intalnire si cu premierul Emil Boc. In cadrul intalnirii premierul mi-a explicat ca remanierea Guernului nu va determina si o modificare a politicilor aplicate pana in prezent", a declarat Franks inainte de un seminar organizat de BNR cu ocazia aniversarii a 130 de ani de activitate.

Intrebat daca remanierea Guvernului ar putea conduce la amanarea eliberarii urmatoarei transe din imprumutul cu FMI, sau la cresterea costurilor de finantare a statului, Franks a raspuns negativ.

El a precizat ca scrisorea de intentie va fi trimisa board-ului FMI in a doua jumatate a lunii septembrie.

In ceea ce priveste posibilitatea unui nou imprumut, oficialul FMI a reiterat ca Guvernul deja si-a exprimat aceasta intentie in trecut, dar deocamdata o astfel de discutie este prematura.

Premierul Emil Boc a discutat cu seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si un reprezentant al Comisiei Europene, dupa intalnirea care a durat circa 30 de minute oficialii FMI si CE fiind condusi de catre premier pana la masinile parcate in curtea Guvernului.

Sase ministri au fost remaniati, fiind desemnati inlocuitorii acestora, la conducerea ministerelor Finantelor, Economiei, Transporturilor, Muncii, Agriculturii si Comunicatiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si