"Masura nu are justificare, nici politic, nici economic, nici social. Este un act inutil. Cresterea veniturilor la buget si reducerea deficitelor nu se fac prin cresterea taxelor la actori", a afirmat Agathon, potrivit Mediafax.

Persoanele cu venituri din activitati independente vor plati, din 2011, contributii de asigurari sociale de cel putin 25,36% si pana la 35% din venituri, aproape dublu fata de nivelul actual, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta al Guvernului, lansat joi in dezbatere publica.

Agathon a afirmat ca iesirea din criza este posibila doar prin investitii publice masive sau reducerea taxelor si impozitelor.
"In loc de asta noi vedem deocamdata doar discutii despre cresterea taxelor, ceea ce este neacceptabil", a spus el.

Citeste si:

Agathon a cerut reprezentantilor ministerelor Finantelor si Muncii ca retinerea contributiilor sa se faca la sursa, astfel incat oamenii sa nu mai stea la cozi.

Intentia Guvernului de a dubla contributiile pentru persoanele platite pe drepturi de autor a fost criticata, sambata, atat de catre reprezentanti ai UDMR, PSD si PNL, cat si de catre Clubul Roman de Presa, Patronatul Presei Romane sau sindicate.