Salariile functionarilor publici, dar si cele ale personalului contractual vor creste in 2006, in doua transe, respectiv cu 5% incepand cu 1 februarie si cu 6% de la 1 septembrie.

In urma negocierilor derulate in perioada 17 noiembrie-7 decembrie intre reprezentantii guvernului si cei ai Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici SED LEX, s-a obtinut si acordarea celui de-al 13-lea salariu, in luna ianuarie. S-a convenit si constituirea de catre autoritatile administratiei locale, din venituri proprii, a unui fond de 5% destinat acoperirii diferentelor de salarizare intre functionarii publici din administratia locala si centrala.

Pe de alta parte, va fi modificat si programul de lucru, prin inceperea lucrului la 8.30 si terminarea acestuia la 16.30, cu ramanerea peste program doar o zi pe saptamana. In ceea ce priveste modificarea Legii nr. 188/1999, un functionar public poate ajunge la maximul carierei profesionale in aproximativ 13-14 ani de la intrarea sa in corpul functionarilor publici. Consiliul Unional al Aliantei a hotarat sustinerea modificarii prevederilor din Legea contenciosului administrativ, potrivit carora un functionar public poate fi chemat in instanta pentru documente legal intocmite in numele statului, prin organizarea de pichete la sediilor prefecturilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri