Micii investitori isi scot cladirile de birouri la vanzare, scrie Dailybusiness. Potrivit publicatiei, preturile cerute de unii dintre ei au ramas nejustificat de sus, la nivelul pietei din 2007.

Tot despre piata imobiliara scrie si Ziarul Financiar care publica un interviu cu Tiriac Junior. Acesta a decis sa schimbe strategia pentru proiectul imobiliar exclusivist Stejarii din nordul Capitalei si sa scoata apartarmentele spre inchiriere, o piata atacata recent si de alti dezvoltatori imobiliari.

Romania Libera se intreaba “De ce salariile din administratie au scazut doar cu 15%”. Salariul mediu net in administratie publica si aparare a scazut in iulie cu 14,4% fata de luna anterioara, desi legislatia prevedea o reducere cu 25%, potrivit datelor INS.

Citeste si:

Bursa scrie despre intrarea Fondului Proprietatea in era Mobius. Mark Mobius, seful Franklin Templeton, firma care va administra Fondul Proprietatea, a declarat ca va avea independenta in luarea deciziilor privind administrarea fondului, iar comitetul reprezentantilor va avea atributii doar de supraveghere.

Cea mai agresiva retea de mici magazine de pe piata, Mic.ro, are un plan de investitii de peste 200 de milioane de euro pana la sfarsitul anului viitor. Tot atunci cifra de afaceri estimata ar urma sa depaseasca 300 de milioane de euro, scrie Business Magazin.

In ciuda schimbarilor legislative si a scaderii vanzarilor de medicamente, marile retele de farmacii si-au eficientizat activitatea in 2009, reusind sa isi creasca semnificativ profiturile, scrie Capital.