Intrebat de ziaristi daca situatia tarii este atat de damatica, asa cum a afirmat cu o zi in urma, Basescu a raspuns: "Situatia tarii nu, a fondului de pensii da. Un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joaca", relateaza Mediafax.

Intrebat, de asemenea, care este solutia, seful statului a spus: "Aducem bani din alta parte".

Fiind intrebat daca banii vor fi luati tot de la FMI, presedintele le-a raspuns jurnalistilor: "Vedem. Variantele sunt multe. Cand aplaudati cand se cumparau voturi cu dublarea pensiilor vinovat era presedintele, ca nu vrea marirea pensiilor, cand spuneam ca nu este sustenabila".

Raspunzand intrebarii daca noii ministri vor avea capacitatea sa colecteze mai mult la fondul de pensii, Traian Basescu a spus ca nu este vorba despre colectare, ci despre resurse financiare.

"Cert este ca exact ticalosii care au cumparat voturi pacalindu-i pe pensionari ca le pot dubla pensiiile acum tipa. Si dintre oamenii politici, si din presa", a spus presedintele.

Intrebat daca se refera la reprezentantii PSD, Basescu a spus ca nu se refera numai la PSD, pentru ca social-democratii doar au sustinut in Parlament dublarea pensiilor.

La remarca unui jurnalist ca PNL a pierdut alegerile, Basescu a spus: "Nu suficient fata de ticalosiile facute cu bugetul tarii in 2007 si 2008".

Citeste si:

Presedintele Traian Basescu i-a spus, luni dimineata, sefului delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, ca trebuie vazut cat de mult se va mai cheltui pentru costuri sociale, Romania avand un deficit de aproape 3 miliarde de euro, "ceea ce este dramatic" si ca trebuie reduse "toate bugetele".

"Trebuie sa vedem cat de mult vom continua sa cheltuim pentru costuri sociale. Avem un deficit de aproape 3 miliarde euro, ceea ce este dramatic. Trebuie sa reducem toate bugetele", a afirmat Traian Basescu, potrivit unei inregistrari difuzate de Realitatea Tv.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Cotroceni, la intalnirea cu seful Misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, ca in luna octombrie va trebui analizata posibilitatea discutarii unui nou acord cu FMI.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 12 august, la RRA, ca introducerea cotei unice de impozitare pe orice fel de venit i se pare o solutie, opinand ca "orice traitor intr-o tara este dator un impozit".

Seful statului a atras atentia ca, in 2011, deficitul fondului de pensii va fi de 3,6 miliarde euro.

"Deficitul fondului de pensii pentru anul viitor este 3,6 miliarde de euro, ceea ce inseamna valoarea reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda", spunea Basescu.