„Ca ne place sau nu, se prefigureaza un nou acord cu FMI. Sigur, poate fi prematur sa discutam exact conditiile, pentru misiunea FMI din octombrie va face in primul rand o evaluare a modului cum se inchide acordul prin care Romania a luat imprumutul de 20 de miliarde de euro”, a declarat purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR,) Dan Matei Agathon (foto).

Dan Matei Agathon a mai precizat ca presiunea va fi pusa pe guvern astfel incat sa nu aprobe nici o marire de taxe. „ Noi vrem sa-l ajutam pe domnul Jeffrey Franks, prin propunerea reducerii la jumatate a impozitelor si taxelor”, a mai spus el.

Potrivit purtatorului de cuvant al ACPR, Romania are nevoie de un acord cu FMI, deoarece inregistreaza un deficit bugetar de 3 miliarde de euro, iar anul urmator vor trebui transferati catre bugetul de asigurari sociale 3,8 miliarde de euro pentru plata pensiilor.

Citeste si:

Tot in urmatoarea perioada, potrivit purtatorului de cuvant al ACPR, ajung la scadenta si o parte din imprumuturi, iar in conditiile economice actuale, Romania nu se poate relansa economic.

„In 2010 Romania va inregistra o crestere economica modesta si nu are resurse sa-si acopere deficitul bugetar. Cum bancile din Romania au ajuns la un grad de expunere destul de ridicat, iar din strainatate nu mai poti lua linii de credit, singurii care iti pot da un imprumut, in conditii de dobanda acceptabila raman FMI, care a inceput sa lucreze in tandem si cu UE”, a completat Dan Matei Agathon.