Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in iulie, ca serie bruta, dar si ca serie ajustata atat fata de iunie, cu 21,1%, respectiv 12%, cat si fata de aceeasi luna a anului trecut, cu 14% si 6,7%, potrivit datelor INS, informeaza Mediafax.
In acelasi timp, afacerile din servicii au coborat in iulie fata de iunie cu 0,8% ca serie bruta si cu 2,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Comparativ cu aceeasi luna din 2009, serviciile au crescut cu 10% ca serie bruta si cu 12,7% ca serie ajustata.

Reducerea comertului autovehicule si motociclete in iulie, fata de luna anterioara, a fost cauzata in principal de scaderea vanzarilor de autovehicule (-28,8%) si a celor de motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (- 41,7%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in intervalul analizat, scaderea volumului cifrei de afaceri a provenit in principal de la jocurile de noroc (-5,5%) si activitatile de sp?lare, cur?tare si vopsirea textilelor si bl?nurilor (-0,6%).

Cresteri s-au inregistrat la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+4,6%), coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,4%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+1,3%).

Comparativ cu iulie 2009, in aceeasi luna din acest an, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 14%, datorata scaderii comertului cu autovehicule (-14%) si comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-18%).

Ca serie ajustata a inregistrat o scadere cu 6,7%, ca urmare a reducerii vanzarilor de motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-16,8%).

In primele sapte luni, comparativ cu ianuarie-iulie 2009, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete s-a redus atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 12%, respectiv cu 13,6%.

In acelasi interval, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut cu 11,5% ca serie bruta si cu 10,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri