Planul de dezvoltare economica a tarii noastre pentru perioada 2006-2013 trebuie finalizat pana la finele acestui an, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul de stat Gheorghe Pogea. Domnia sa a declarat ca acest plan nu este al unui partid politic sau al unui guvern, ci al acestei natiuni. Planul national prevede investitiile publice care trebuie facute in Romania, pe obiectivele importante.

Invatamantul, dezvoltarea rurala, infrastructura si competitivitatea intreprinderilor reprezinta cateva dintre domeniile prioritare, carora ar trebui sa le fie alocate sume importante. De asemenea, si ajustarea cheltuielilor publice trebuie sa intre in atentie in momentul stabilirii planului de dezvoltare. Potrivit ministrului de stat, banii trebuie alocati pe proiecte, prin programari multianuale, pentru ca un proiect viabil sa fie dus la bun sfarsit indiferent cine vine la guvernare. Vicepremierul Gheorghe Pogea a mai precizat ca planul este un document pragmatic, in care vor fi stipulate toate fondurile care vin de la Uniunea Europeana, in perioada 2006-2013, toti banii pe care ne angajam, ca stat, sa-i punem la bataie, care sunt proiectele prioritare ale Romanei.

Planul de dezvoltare economica a Romaniei urmeaza sa fie supus aprobarii guvernului, si pentru realizarea lui lucreaza reprezentanti ai mai multor ministere. "Vom face o dezbatere publica fata de acest plan de dezvoltare", a adaugat vicepremierul Pogea. Acesta a mai precizat ca proiectele prioritare ale Romaniei trebuie pregatite inca de anul viitor, pentru ca acestea sa fie acceptate de Comisia Europeana si sa beneficieze de finantari, incepand din anul integrarii, respectiv 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri