Planul de dezvoltare economica a tarii noastre pentru perioada 2006-2013 trebuie finalizat pana la finele acestui an, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ministrul de stat Gheorghe Pogea. Domnia sa a declarat ca acest plan nu este al unui partid politic sau al unui guvern, ci al acestei natiuni. Planul national prevede investitiile publice care trebuie facute in Romania, pe obiectivele importante.

Invatamantul, dezvoltarea rurala, infrastructura si competitivitatea intreprinderilor reprezinta cateva dintre domeniile prioritare, carora ar trebui sa le fie alocate sume importante. De asemenea, si ajustarea cheltuielilor publice trebuie sa intre in atentie in momentul stabilirii planului de dezvoltare. Potrivit ministrului de stat, banii trebuie alocati pe proiecte, prin programari multianuale, pentru ca un proiect viabil sa fie dus la bun sfarsit indiferent cine vine la guvernare. Vicepremierul Gheorghe Pogea a mai precizat ca planul este un document pragmatic, in care vor fi stipulate toate fondurile care vin de la Uniunea Europeana, in perioada 2006-2013, toti banii pe care ne angajam, ca stat, sa-i punem la bataie, care sunt proiectele prioritare ale Romanei.

Planul de dezvoltare economica a Romaniei urmeaza sa fie supus aprobarii guvernului, si pentru realizarea lui lucreaza reprezentanti ai mai multor ministere. "Vom face o dezbatere publica fata de acest plan de dezvoltare", a adaugat vicepremierul Pogea. Acesta a mai precizat ca proiectele prioritare ale Romaniei trebuie pregatite inca de anul viitor, pentru ca acestea sa fie acceptate de Comisia Europeana si sa beneficieze de finantari, incepand din anul integrarii, respectiv 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dora, robotul care face angajari, incasari de 1 MIL. euro in 2019