Procurorii urmeaza sa-i audieze pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
[Update2] La iesirea de la Parchet, Vintu a declarat: "Sper sa-l vad pe Basescu in locul meu".

„Sper din toata inima ca, atunci cand Basescu va pierde in sfarsit o batalie, sa-l vad in locul meu”, a spus SOV, la iesirea de la audierile de la Parchet, potrivit Realitatea TV.

[Update1]
Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut, astazi, de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru 24 de ore, in legatura cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din Romania, scrie Mediafax.

Concret, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut sub acuzatia de favorizarea infractorului.

La locuintele acestora si ale altor persoane sunt in desfasurare perchezitii.

In acest dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera pentru ca autoritatile judiciare sa fie anuntate cand acesta paraseste Romania, dupa cum declarau, in decembrie 2009 surse judiciare.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie informeaza ca joi au loc perchezitii in zece locatii, fiind audiate o serie de persoane in cazul Nicolae Popa, fostul director Gelsor, pentru care autoritatile romane au solicitat extradarea din Indonezia, unde a fost capturat.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in colaborare cu ofiteri de politie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, continua cercetarile in cauza avand ca obiect favorizarea infractorului, respectiv stabilirea circumstantelor in care Nicolae Popa a fost sprijinit pentru a parasi Romania si a se stabili in strainatate, sustragandu-se astfel de la executarea unei pedepse privative de libertate de 15 ani, informeaza PICCJ.

Cititi mai multe despre acest subiect pe 9AM.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri