Martin Harris, ambasadorul britanic la Bucuresti a declarat ca Marea Britanie sprijina programul Romaniei cu FMI, el adaugand ca acest program trebuie sa continue si pentru ca reprezinta un semnal pozitiv transmis investitorilor straini.
"In domeniul economic, atat Marea Britanie, cat si Romania se confrunta cu provocarea relansarii economice, subiect fata de care avem o abordare similara. Noi sprijinim programul FMI in Romania si eforturile autoritatilor de la Bucuresti de a reduce deficitul bugetar. Guvernul de la Londra are un obiectiv similar. In plus, consideram de ambele parti ca dezvoltarea schimburilor comerciale este esentiala pentru relansarea economica si crearea de locuri de munca", a spus ambasadorul in cursul primei conferinte de presa pe care a sustinut-o de la preluarea mandatului.

Ambasadorul a spus ca s-a intalnit cu investitori britanici si la Bucuresti, dar si la Londra.

"Consider ca ei au o perspectiva pozitiva in ceea ce priveste piata Romaniei. Este o perspectiva lunga. Cu siguranta recesiunea este o problema pentru investitori pe termen scurt. Dar pe termen lung exista un potential mare in Romania pe care investitorii britanici il recunosc", a explicat Martin Harris.

El a mai spus ca dezvoltarea comertului intre cele doua state va constitui o prioritate a mandatului sau.

"Este foarte important ca Romania continua sa urmeze programul FMI, ca semnal pentru investitori", a spus el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri