Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-a intalnit cu Francois Rantrua, directorul pentru Romania al Bancii Mondiale, una dintre temele discutiei vizand un raport al bancii privind transporturile, care va fi luat in calcul la restructurarea companiilor din subordinea ministerului de resort.

Raportul contine o serie de recomandari pentru dezvoltarea sectorului transporturilor si va fi facut public la 5 octombrie, impreuna cu planul de actiuni si concluziile acestuia, potrivit Mediafax.

"Acest raport ne va ajuta foarte mult in articularea unor politici care sa dinamizeze sectorul transporturilor si al infrastructurii in Romania intr-un moment in care tara noastra are imensa nevoie de investitii cu valoare adaugata in economie. Raportul Bancii Mondiale asupra eficientei institutiei Ministerului Transportului si Infrastructurii va servi ca suport pentru finalizarea planului de actiuni pentru restructurarea ministerului si a companiilor din subordine, cu precadere a CNADNR-ului si a celor din sectorul cailor ferate", a declarat Boagiu, intr-un comunicat.

Elaborarea raportului face parte din memorandumul semnat de Guvern cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, privind imprumutul in valoare de 20 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Transporturile cer bani europeni pentru autostrada Sibiu-Pitesti