Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a incasat in primul semestru al acestui an 529 milioane lei ca urmare a inspectiilor fiscale efectuate, suma care reprezinta 12% din totalul obligatiilor suplimentare stabilite, ponderea similara celei raportate anul trecut, dar mai mica decat in 2008.

In prima parte a anului, institutia a stabilit sume suplimentare de plata de 4,35 miliarde de lei, potrivit Mediafax.

Anul trecut, ANAF a incasat in primul semestru 342,7 milioane de lei, echivalentul a 12% dintr-un total al obligatiilor suplimentare stabilite de 2,84 miliarde de lei. In 2008, ponderea incasarilor din total obligatii suplimentare a fost de 20%, ANAF inregistrand incasari de 548,6 milioane de lei.

Pe de alta parte, prejudiciile totale stabilite de ANAF in primul semestru insumeaza circa 3,4 miliarde de lei (aproximativ 800 milioane euro).

In ceea ce priveste dezvoltatorii imobiliari persoane fizice, care aveau obligativitatea inregistrarii ca platitori de TVA, ANAF a stabilit in urma a 372 inspectii fiscale o plata suplimentara in valoare de 189 milioane lei.

Numarul de societati comerciale suspendate pentru incalcarea prevederilor legale referitoare la obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice s-a dublat, de la 1.842 in prima parte a anului trecut la 3.536 in ianuarie-iunie 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Plafoane fiscale 2020: la cat ajung acestea si cine poate beneficia