Secretarul de stat Ioan Andreica de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a demisionat din functie, incepand de luni, sustinand ca nu a facut-o de pe "o pozitie de razboi" cu ministrul Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Ioan Andreica, prim-vicepresedinte al PDL Bistrita-Nasaud, a declarat ca si-a scris demisia saptamana trecuta, marti, aceasta intrand in vigoare incepand din 13 septembrie, dupa semnarea de catre premierul Emil Boc.

"Am demisionat, dar nu de pe pozitii de razboi cu ministrul Elena Udrea. Am lucrat foarte bine cu colegii din minister si cu doamna ministru. Nu mi-a cerut nimeni demisia, dar am considerat ca trebuie sa fac loc generatiei mai tinere. De astazi (luni - n.r.) demisia a intrat in vigoare. Voi ramane la Bucuresti doar ca sa inchei ce mai am de facut", a declarat Ioan Andreica.

El a detinut aproape doi ani functia de secretar de stat in MDRT.

Intrebat daca demisia sa are vreo legatura cu informatiile vehiculate in presa potrivit carora au existat nemultumiri legate de faptul ca el ar fi alocat fonduri tuturor primariilor, nu doar celor conduse de PDL, Andreica a spus ca nici nu poate fi vorba despre asa ceva.

"M-as fi bucurat sa putem da fonduri tuturor primarilor, de altfel acesta a fost rolul meu, sa sprijin toate comunitatile locale care aveau proiecte bune. Cei nemultumiti ca nu au primit bani ar trebui sa se intrebe daca au proiecte la fel de bune pe cat de nemultumiti sunt. Nu acesta este motivul adevarat al demisiei mele, faptul ca unii sunt nemultumiti", a spus Ioan Andreica.

El nu a vrut sa intre in alte detalii legate de plecarea sa din minister, dar a tinut sa precizeze ca nu a raspuns de niciun program cu surse UE, care sunt in responsabilitatea lui Razvan Murgeanu.

"Cred ca a venit vremea sa fac si altceva. Ma voi intoarce sa-mi conduc firma, Euroland, care se ocupa de afaceri in domeniul energiei", a declarat Ioan Andreica, potrivit caruia firma sa nu a facut prea multe afaceri cu statul.

"Doar 2-3 la suta din afacerile firmei sunt cu primarii. In cea mai mare parte sunt cu alte companii private", a declarat el.

Ioan Andreica a mai detinut si functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, unde, de asemenea, a ocupat timp de aproape doi ani o pozitie de demnitate publica.

"Cred ca ajung patru ani, doi intr-o parte, doi in alta. E ca un mandat complet. E vremea sa fac si altceva", a declarat el.

Surse politice au declarat corespondentului Mediafax ca in locul lui Ioan Andreica va fi promovat un tanar tot din organizatia PDL Bistrita-Nasaud.

Potrivit ziarului "Gandul", care citeaza surse din PDL, plecarea lui Andreica din Ministerul Dezvoltarii ar fi avut loc in urma unor discutii aprinse cu Elena Udrea.

Conform surselor citate, ministrul i-ar fi reprosat lui Andreica faptul ca a distribuit dupa propriile interese si chiar ca ar fi modificat destinatia initiala a unor fonduri pentru lucrari de canalizare si introducerea apei curente. Concret, Andreica, membru al filialei Bistrita-Nasaud condusa de Ioan Oltean, ar fi fost acuzat ca a semnat contracte cu unele primarii conduse de membri ai PSD si PNL, fara stiinta Elenei Udrea.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri