Romania a inregistrat in luna iulie una dintre cele mai slabe evolutii ale productiei industriale dintre statele membre UE, ritmul de crestere anuala, de 3,9%, fiind cu mult mai redus decat cel de 7,1% din zona euro, respectiv de 6,8% din Uniune, potrivit Mediafax.

Numai cinci tari au avut in iulie cresteri ale productiei industriale mai slabe decat cea a Romaniei raportat la aceeasi luna a anului trecut.

Totodata, in cazul datelor raportate la luna iunie, scaderea de 0,8% a indicatorului inregistrata in Romania se compara cu stagnare in UE si zona euro.

Printre tarile cu cele mai bune evolutii se umara Estonia (24,5% crestere anuala, plus 5,2% fata de iunie) sau Suedia (15,3%, 2,6%).

La polul opus, cele mai slabe cresteri in iulie fata de aceeasi perioada a anului trecut au fost raportate de Spania, Danemarca si Portugalia (0,5-1%), in timp ce, in cazul datelor lunare, ultimele clasate sunt Finlanda, Grecia si Slovenia, cu scaderi de pana la 3,6%.

Romania a inregistrat in iunie o crestere anuala a productiei industriale de 7,9%, similara cu media UE din aceeasi luna.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fordaq: Industria lemnului si industria mobilei sunt in criza