Restrictiile salariale sunt incluse in strategia fiscal-bugetara elaborata de Guvern pentru perioada 2011-2013, informeaza Mediafax.

Documentul, aprobat de Guvern, releva ca vor putea fi stabilite majorari salariale anuale, dar numai astfel incat ponderea cheltuielilor de personal din sectorul bugetar sa se reduca progresiv.

"Orice majorare salariala va fi conditionata de reducerea numarului de salariati si va fi raportata la evolutia indicatorilor economici si sociali. Guvernul va realiza o stricta monitorizare a salariilor din sectorul public, iar niciun ministru si niciun demnitar public nu va putea crea salarii, deduceri sau sporuri noi fara ca legea sa prevada o autorizatie speciala in acest sens", se arata in strategia prevazuta pentru urmatorii trei ani.

Citeste si:

Incepand cu 1 ianuarie 2011 si pana la 31 decembrie 2012, sistemul public de salarizare si ierarhizare va fi reformat si simplificat prin reducerea numarului de functii din sectorul bugetar, trecerea treptata la salarii nominale si eliminarea cumulului de functii, iar codul muncii si legea contractelor colective de munca vor fi revizuite pentru o "flexibilitate mai mare" in ceea ce priveste salariile.

Documentul mai prevede eliminarea "incepand" cu anul 2011 a celui de-al 13-lea salariu si a primei de vacanta pentru angajatii din sectorul public.