Din statele comunitare prezente in raportul Eurostat, sase au consemnat scaderi ale activitatii din constructii in iulie, comparativ cu iunie, celelalte inregistrand cresteri. Cele mai accentuate scaderi se observa la Romania si Spania (10,3%).

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate de Portugalia (5%) si de Marea Britanie (4,4%). La nivelul Uniunii, indicatorul a coborat cu 2,5%.

In ritm anual, productia din constructii a scazut cu 24,9% in Romania, evolutie negativa intrecuta doar de cea a Spaniei (36,5%).

Singurele cresteri anuale ale activitatii se observa la Marea Britanie (13,1%), Suedia (9,4%), Germania (4,8%) si Polonia (0,9%). In UE, indicatorul a scazut cu 2,3%.

Citeste si:

Eurostat a revizuit datele referitoare la mai multe state comunitare si la UE din lunile anterioare. In cazul Romaniei, biroul de statistica al Comisiei Europene prevedea initial pentru luna iunie o crestere de 16,5%, in ritm lunar, si o scadere de 5,3%, in ritm anual.

Datele referitoare la evolutiile lunare sunt ajustate sezonier, iar cele privind evolutiile anuale sunt ajustate in functie de zilele de lucru.

INS a anuntat la inceputul lunii ca in iulie volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de iunie, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 30,5%, respectiv cu 28,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 25,4% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 22,5%.