Vladescu: Boc are o intelegere limitata a economiei

Capacitatea premierului Emil Boc de a intelege complexitatea si dificultatile economiei romanesti este limitata, in primul rand din cauza pregatirii acestuia, mai ales in contextul unei perioade extrem de dificile precum criza, considera fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu.

"In ceea ce priveste capacitatea primului ministru de a intelege complexitatea economiei romanesti si mai ales dificultatile economiei romanesti, cred ca exista o limita care este generata in primul rand de pregatirea domniei sale, de faptul ca a fost nevoit sa preia economia romaneasca intr-un moment de criza", a spus Vladescu la emisiunea "Dupa 20 de ani", la Pro TV.

Fostul ministru considera ca daca economia romaneasca ar fi fost intr-o perioada de crestere ca in anii 2005-2006 ar fi fost mult mai usor pentru premier, informeaza Mediafax.

"Vorbesc despre o intelegere limitata intr-o perioada extrem de dificila", a aratat Vladescu.

Intrebat, in acest context, cine din Guvern se pricepe la economie, Vladescu a raspuns ca, din perspectiva articolelor din ziare, nimeni nu ar avea aceasta capacitate.

"Daca e sa ma iau dupa ceea ce cred eu ca am facut, (...) in Ministerul Finantelor s-au facut lucruri absolut necesare pentru Romania, care se vor vedea peste ani", a continuat fostul ministru.

Vladescu a fost remaniat la inceputul lunii septembrie, alaturi de alti cinci ministri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri