"In 2011, in forma adoptata de dumneavoastra, ne mai trebuie peste trei miliarde de euro ca sa sustinem pensiile in vederea platii lor, asa cum sunt in legea actuala. Daca s-ar opta pentru o alta varianta, ar fi nevoie in 2011 de cinci miliarde de euro, de o crestere suplimentara a deficitului. Credeti ca acesti bani ii luam usor de undeva? Ei trebuie luati de la dezvoltare sau imprumutati. Intrebarea se ridica: te mai imprumuta cineva pentru consum ? Va asigur ca nu", a afirmat, in Parlament, seful Guvernului.

Premierul a mentionat importanta acordului cu FMI, afirmand din nou ca fara imprumutul acordat de institutia financiara cursul valutar ar fi urcat la 6 lei pentru un euro.

El s-a referit si la cresterea varstei de pensionare, aratand ca aceasta va fi derulata pana in 2015 pe baza legislatiei aflata deja in vigoare, urmand sa ajunga in acel an la 65 ani pentru barbati si 60 ani pentru femei, in timp ce egalizarea varstei de pensionare se va produce in anul 2030.

Citeste si:

Premierul a tinut totodata sa-i multumeasca fostului ministru al Muncii Mihai Seitan pentru modul in care a lucrat la proiectul legii sistemului unitar de pensii, in calitate de consilier guvernamental si, ulterior, ca ministru.

La Camera Deputatilor se desfasoara, in prezenta premierului Emil Boc, dezbaterea politica solicitata de grupul PNL privind situatia prezenta si evolutia socio-economica a Romaniei.