Productia de otel brut a Romaniei a crescut cu 43,4% in luna august, la 350.000 de tone, avansul fiind de peste zece ori mai rapid decat cel al industriei mondiale, de 4,2%, potrivit datelor Asociatiei Mondiale a Otelului.
In primele opt luni ale anului, productia de otel brut din Romania a avansat cu 59,2%, la 2,6 milioane de tone, in timp ce piata globala a crescut cu 22%, la 932 milioane de tone, relateaza Mediafax.

Avansul consistent al productiei din Romania survine in contextul unei contractii semnificative in 2009, volumul raportat pentru august fiind cu 16,2% sub nivelul din aceeasi luna a anului 2008, in timp ce pentru perioada ianuarie-august diferenta este de 30,8%. Datele din luna august referitoare la Romania au fost estimate de expertii organizatiei.

In Uniunea Europeana, cantitatea de otel livrata a crescut cu 15,4% in august, la 12,1 milioane de tone, si cu 37,5% in primele opt luni, la 115,6 milioane de tone.

Cel mai mare producator din spatiul comunitar a fost in august Germania (3,4 milioane de tone), urmata de Spania (1,12 milioane de tone) si Italia (1,09 milioane de tone). Germania (29,67 milioane de tone) isi mentine pozitia de lider si la opt luni, pe pozitia a doua plasandu-se Italia (16,8 milioane de tone), urmata de Spania (11 milioane de tone).

Romania a fost al 12-lea producator la nivelul Uniunii in august, in functie de volum, respectiv al 14-lea in primele opt luni.

Anul trecut, productia de otel din Romania a scazut cu 46,4%, la 2,7 milioane de tone.

Raportul include date referitoare la 66 de tari, care impreuna au asigurat anul trecut 98% din productia mondiala de otel.

Asociatia Mondiala a Otelului a fost infiintata in 1967 si este una dintre cele mai importante organizatii din industria de profil, reunind 180 de producatori, inclusiv 19 din cele mai mari 20 de companii la nivel mondial, asociatii nationale si regionale, respectiv institute de cercetare.

Membrii organizatiei produc anual aproximativ 85% din otelul livrat la nivel mondial, potrivit site-ului asociatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri