Boc asigura SUA ca Nabucco e prioritar pentru Romania

Romania sprijina dezvoltarea Coridorului energetic sudic care va conecta piata europeana la rezervele din regiunea Marii Caspice si Orientului Mijlociu, iar proiectul Nabucco este prioritar pentru partea romana in cadrul acestui coridor, a declarat, vineri, la New York, premierul Emil Boc.

El s–a intalnit cu emisarul special al SUA pentru Eurasia si problematica securitatii energetice, Richard Morningstar, si a apreciat "procesul permanent de consultare cu Statele Unite" pe probleme de energie, scrie Mediafax.

"Dorim sa ne asumam un rol activ, la nivelul tarilor central si est-europene, in promovarea unei abordari integrate a proiectelor europene si a politicii UE privind siguranta energetica", a spus Boc, citat intr-un comunicat remis de Guvern.

El s–a referit si la contributia importanta pe care proiectul de transport al gazelor AGRIo poate avea la dezvoltarea Coridorului energetic sudic si la securitatea energetica europeana, asigurand cea mai scurta ruta intre gazul din regiunea caspica si pietele europene.

In acest context, seful Executivului a exprimat aprecierea si sprijinul Romaniei pentru eforturile americane vizand extinderea cooperarii cu tarile din zona Marii Caspice si stimularea interesului acestora pentru piata europeana, arata sursa citata.

Premierul a mai aratat ca strategia energetica a Romaniei a fost elaborata in acord cu obiectivele Uniunii Europene in domeniu si ca Romania este o sustinatoare activa a cooperarii in cadrul Consiliului pentru energie UE-SUA, dorind sa se implice activ pentru succesul proiectelor luate in discutie.

Premierul Emil Boc se afla la New York, pentru reuniunea Adunarii Generale a ONU.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri