Autoritatile din New York vor lua in considerare posibilitatea deschiderii unui birou de investitii al statului american in Romania, dupa modelul celui deschis in Turcia, a declarat, vineri, guvernatorul statului New York, David A. Paterson, intr–o discutie cu premierul Emil Boc, aflat in SUA, scrie Mediafax

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, premierul Emil Boc a prezentat, in discutia cu guvernatorul statului New York, oportunitatile de afaceri pe care investitorii straini le au in Romania, precum si principalele masuri luate de autoritati pentru combaterea efectelor crizei economice, reafirmand angajamentul Guvernului pentru reformarea sectorului public.

El a amintit ca Romania are avantajul unei pozitii strategice in sud-estul Europei, dublate de o piata de dimensiuni considerabile atat pentru produse de consum, cat si industriale.

"Guvernatorul statului New York a aratat faptul ca va lua in considerare deschiderea unui birou de investitii al statului New York in Romania, dupa modelul celui deschis in Turcia, iar primul-ministru Emil Boc a propus organizarea unui forum pentru investitorii din New York, in care sa fie prezentate cadrul legal si oportunitatile de afaceri din Romania", se arata in comunicat.

Sursa citata mai arata ca, in contextul dialogului despre efectele crizei economice si oportunitatile de cooperare economica bilaterala, a fost abordata si tema sistemelor de protectie sociala, domeniu in care statul New York s-a remarcat "printr-o curajoasa reforma a sistemului de pensii si sanatate" si printr-un plan de creare de noi locuri de munca, masuri care evidentiaza emergenta unei noi economii statale bazate pe cunoastere, dezvoltare tehnologica si inovare.

Premierul a apreciat ca experienta statului New York in materie de protectie sociala este deosebit de valoroasa, "Guvernul roman fiind adeptul acelorasi principii de creare de noi locuri de munca, modernizare economica si de protectie sociala activa, sustenabila", mai transmite Executivul.

Premierul Emil Boc se afla la New York, pentru reuniunea Adunarii Generale a ONU.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
(P) Compania Endava a inchiriat peste 2.100 mp in UBC 0