Punctele de vedere, scrisorile de indrumare privind o tactica noua si alte decizii ale Consiliului Concurentei trebuie publicate on-line, in timp util, pentru a nu crea dezavantaje, a declarat Anca Buta Musat, partener la firma de avocatura Musat&Asociatii, potrivit Mediafax.

"Toate deciziile Consiliului Concurentei trebuie publicate pe site in timp util si comunicate tuturor", a spus Anca Buta Musat (foto) in conferinta Mediafax Talks about Competition Law.

Ea a precizat ca punctele de vedere si scrisorile de indrumare privind o anumita practica trebuie realizate intr-o maniera transaparenta si echidistanta si publicate on-line pentru a nu dezavantaja anumiti agenti economici care nu le stiu.

Musat a adaugat ca modificarea legii concurentei si a legislatiei secundare care detaliaza abordarea Consiliului Concurentei sunt necesare, dar a cerut ca actiunile institutiei sa tina cont de noile realizari economice, iar aplicarea legii sa nu fie una rigida.

"Toate reglementarile Comisiei Europene au in spate o practica stufoasa ale carei excese au fost temperate de Curtea Europeana de Justitie", a spus Musat.

La randul sau, Valentin Mircea, consilier de concurenta in cadrul autoritatii de control, a precizat ca investigatia este o procedura normala si nu un scop in sine.

"Investigatia este o faza in care agentul economic este prezumat nevinovat", a spus el.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Musat & Asociatii continua programul de practica platita