Numarul membrilor Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va fi redus cu opt persoane, de la 15 la 7 administratori, informeaza Mediafax.

"Propunem promovarea prezentului proiect de act normativ prin care se stabileste - in deplina concordanta cu legislatia in vigoare si cu tendintele inregistrate la nivelul operatorilor economici privati – reducerea numarului de membri ai consiliului de administratie al CNADNR de la 15 la 7", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor.

Consiliul va avea in compunere sapte administratori, din care unul va fi un specialist din Ministerul Finantelor Publice, si vor fi alesi de adunarea generala a actionarilor pe o perioada de patru ani, cu posibilitatea de a fi realesi.

In prezent, printre membrii CA se numara directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, directorul general al Autoritatii Rutiere Romane, Iancu Craciunoiu, sefa Directiei de Investitii din Ministerul Transporturilor, Dana Galben, dar si alti angajati ai MTI.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a demis-o saptamana trecuta, pe Dorina Tiron din functia de director general al CNADNR din cauza managementului defectuos, atat la nivelul actului administrativ, cat si in relatia cu firmele de constructii si cele de consultanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Avertisment: Site-uri neautorizate vand ilegal roviniete