Compania Accreo, liderul pietei de consultanta din Polonia, specializata in obtinerea de fonduri europene, ajutor de stat si consultanta in afaceri, a lansat astazi subsidiara din Romania, reprezentantii companiei anuntand ca lucreaza la proiecte in valoare de peste 50 de milioane de euro ce vizeaza piata locala.

Accreo este deja implicata in derularea unor proiecte pentru companii ce activeaza in diverse sectoare industriale din Romania. Deschiderea biroului din Bucuresti face parte din strategia companiei de extindere in Europa de Est.

"A utiliza fondurile europene in proiecte mari este o strategie foarte buna pentru a atrage alte investitii straine. Polonia a abordat deja aceasta strategie, iar acest lucru incercam sa il promovam si in Romania", explica Michal Gwizda, partener in cadrul Accreo Polonia.

Citeste si:

Provocarea pentru Romania este, in opinia consultantilo Accreo, sa imbunatateasca semnificativ absorbtia fondurilor europene pentru a putea dezvolta economia si a ajunge la un nivel de competitivitate comparabil cu cel al tarilor din regiune.

"Portofoliul nostru de clienti este format din companii mari, multinationale care isi desfasoara activitatea in regiune si nu doar pe plan local, iar noi incercam sa le oferim servicii integrate. Acesti jucatori isi concentreaza activitatile in jurul pietelor mari - Polonia si Romania. Avem in derulare proiecte in valoare de 50 de milioane de euro, dar si alte proiecte aflate inca in stadiul de discutii", afirma Laurentiu Dinu (foto), directorul general al Accreo Romania.

Citeste si interviul pe care Laurentiu Dinu si Michal Gwizda l-au acordat pentru Wall-Street in vara acestui an - Lectia poloneza: Cum sa atragem fonduri europene?