"Energia este prima mea dragoste. Am lucrat in domeniu pana in '89, in perioada cand se puneau in functiune reactoarele de la Cernavoda", si-a deschis discursul Mircea Geoana, in cadrul seminarului organizat de Expo Media.

Presedintele Senatului a subliniat ca subiectul energiei este unul vital pentru Romania, in contextul crizei structurale pe care o parcurgem si care va schimba mecanismele economice. "In energie, investitiile statului sunt necesare", a afirmat Geoana, care s-a referit si la energia regenerabila - un sector "hot" (fierbinte) - care ar putea atrage injectii de investitii straine.

In plus, omul politic a mai afirmat ca "nu este normal ca Germania, de exemplu, sa aiba un deal preferential, trebuie gasita o formula de tip win-win", accentuand ideea ca decidentii politici trebuie sa actioneze inspre transformarea Romaniei intr-un hub energetic la nivel european.

Citeste si:

Presedintele Senatului a mai aratat ca Romania, la fel ca si Cehia, trebuie sa-si apare interesul national in cadrul colosilor energetici.

Referindu-se la dimensiunea sociala, Geoana a mai declarat ca pledeaza pentru gasirea unei solutii prin care pretul cosului zilnic de energie sa fie "un pic mai suportabil", mai ales in perioada rece.