Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, a anuntat ca ANRE ar putea trece din subordinea primului ministru in cea a Parlamentului printr-o Ordonanta de Urgenta ce ar putea fi aprobata in cursul lunii octombrie.

"Va anunt in exclusivitate ca avem o Ordonanta de urgenta de trecere a ANRE din subordinea primului ministru in cea a Parlamentului", a afirmat Iulian Iancu in cadrul unui seminar pe teme energetice organizat de Expo Media.

"Vrem sa facem in asa fel incat ANRE sa treaca din subordinea si abandonarea prim-ministrului in cea a Parlamentului pentru a-si castiga autonomie si pentru a asigura un alt nivel al salariilor, in conditiile in care multi specialisti ai autoritatii au plecat dupa taierile din sistemul bugetar", a explicat presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor.

Potrivit lui Iancu, principalele probleme ale ANRE sunt, in momentul de fata, lipsa de autonomie si salariile mult prea scazute pentru nivelul specialistilor din cadrul sau. "In confruntarea cu marii operatori energetici, cine sa le spuna <<nu>> daca toti bunii specialisti au plecat?", a mai spus Iancu, referindu-se la cererile repetate ale furnizorilor, precum E.ON, de majorare a tarifelor la gaze.

Acesta a mai spus ca daca la nivel european, autoritatile din domeniu sunt supravegheate, la nivel local, acestea - mai exact ANRE - a fost abandonata.

OUG privind trecerea ANRE in subordinea Parlamentului ar putea fi aprobata in perioada 11-18 octombrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Toni Grebla, trimis in judecata pentru trafic de influenta