"Sunt unul dintre suporterii celui de-al treilea pachet legislativ de liberalizare a pietelor energetice", a declarat Mariana Gheorghe (foto) in cadrul unui forum pe teme energetice.

Sefa OMV Petrom a punctat faptul ca liberalizarea pietelor energetice va duce la o crestere a competitivitatii pe piata, mai ales in ceea ce priveste gazul.

"In Romania, operatorii cer, de fapt, respectarea legislatiei romanesti si a principiilor europene. De aceea, piata gazelor ar trebui liberalizata cu respectarea principiilor de protectie sociala a consumatorilor vulnerabili", a argumentat executiva.

Mariana Gheorghe a mai declarat, la seminarul organizat de Expo Media, ca sustine ideea de creare a unei burse pe piata gazului, asemanatoare OPCOM, operatorului pietei de energie electrica din Romania.

Citeste si:

"Gazul, printre sursele primare, va juca un rol si mai important in viitor. Resursele de gaz recuperabile tehnologic pot acoperi intreaga productie mondiala pentru inca 250 de ani", a mai spus Gheorghe.

Directorul executiv al OMV Petrom a subliniat faptul ca domeniul energetic este un vector de crestere economica a Romaniei atat pe timp de criza, cat si in anii viitori.

Citeste si Hajdinjak E.ON: Piata energetica romanesca nu atrage investitori.