Consilierul prezidential Alexandra Gatej, cea care a fost timp de patru ani presedinte al gigantului de produse de larg consum Unilever South Central Europe (USCE), este de parere ca problema reprezentivitatii patronatelor ar trebui rezolvata prin implicarea expertilor din marile companii.
"Medef, unul dintre cele mai puternice patronate din Franta, are 4.000 de experti", a exemplificat consilierul prezidential, subliniind ca patronatele romanesti au nevoie de o reforma care sa rezolve lipsa de expertiza.

"Triunghiul (patronate-sindicate-Guvern - n. red.) nu poate fi functional decat daca e echilateral. Acum vedem ce inseamna slabiciunea patronatelor", a mai spus Gatej in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar.

Alexandra Gatej a mai spus, in replica la observatia unui reprezentant al unei aliante confederale patronale, ca nu stie cu ce rezultate se poate lauda miscarea patronala prin contrapondere cu cele ale miscarii sindicale.

"Am fost 4 ani la conducerea Unilever si niciodata nu am primit o solicitare din partea patronatelor pentru a lua o pozitie", a mai spus fosta executiva.

In opinia sa, testul de modernizare a pietei muncii din Romania este definit de sporirea competitivitatii, si nu de "cresterea artificiala" a asistatilor sociali.

Citeste
aici un interviu acordat de Alexandra Gatej in exclusivitate publicatiei noastre: "Dupa un an la Cotroceni: Am trait ca manager introducerea cotei unice. NU impozitarii progresive".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri