"Medef, unul dintre cele mai puternice patronate din Franta, are 4.000 de experti", a exemplificat consilierul prezidential, subliniind ca patronatele romanesti au nevoie de o reforma care sa rezolve lipsa de expertiza.

"Triunghiul (patronate-sindicate-Guvern - n. red.) nu poate fi functional decat daca e echilateral. Acum vedem ce inseamna slabiciunea patronatelor", a mai spus Gatej in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar.

Alexandra Gatej a mai spus, in replica la observatia unui reprezentant al unei aliante confederale patronale, ca nu stie cu ce rezultate se poate lauda miscarea patronala prin contrapondere cu cele ale miscarii sindicale.

Citeste si:

"Am fost 4 ani la conducerea Unilever si niciodata nu am primit o solicitare din partea patronatelor pentru a lua o pozitie", a mai spus fosta executiva.

In opinia sa, testul de modernizare a pietei muncii din Romania este definit de sporirea competitivitatii, si nu de "cresterea artificiala" a asistatilor sociali.

Citeste
aici un interviu acordat de Alexandra Gatej in exclusivitate publicatiei noastre: "Dupa un an la Cotroceni: Am trait ca manager introducerea cotei unice. NU impozitarii progresive".