Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim, a declarat, cu ocazia Zilei unitatii germane, ca exporturile romanesti in Germania au crescut mult, in schimb inregistreaza un declin investitiile germane in Romania, scrie Mediafax.
Ambasadorul a apreciat ca acest declin este in defavoarea ambelor tari si a adaugat ca trebuie gasite solutii.

"Ne bucuram ca noi – dar si Romania – profitam de pe urma cresterii economice puternice a Germaniei. Exporturile romanesti in Germania au crescut mult, anuntand revigorarea economiei romanesti. Pe de alta parte, investitiile germane in Romania, insa, inregistreaza in prezent un declin, ceea ce este in defavoarea ambelor tari. Trebuie sa gasim raspunsuri la intrebarile care stau in spatele acestei evolutii", a spus ambasadorul.

El a adaugat insa ca in schimb lucrurile functioneaza "extraordinar de bine in domeniul invatamantului si al stiintelor. Peste 3500 de tineri romani inmatriculati la universitatile germane, 67 de linii de studii in limba germana in Romania si peste 250 de parteneriate pe linie de universitati: aceste cifre il uimesc mereu si din nou chiar si pe ambasadorul german la Bucuresti".

Ambasadorul a mai spus ca Germania se simte legata de Romania ca de un partener alaturi de care realizeaza o conlucrare excelenta in UE si in NATO.

"Contam pe o participare puternica a Romaniei la gestionarea provocarilor globale", a spus von Mettenheim.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri