Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a eliberat din functie vineri pe directorul general al ARR, Iancu Craciunoiu, si pe directorul general al RAR, Daniel Patentasu, din cauza lipsei de implicare a celor doi in efectuarea controalelor eficiente pentru pentru asigurarea sigurantei traficului, scrie Mediafax.

"Nu doar politia rutiera are responsabilitati in prevenirea accidentelor de circulatie, ci si autoritatile de reglementare si control, ARR si RAR in acest caz. Din statisticile politiei, accidentele cu cele mai multe victime sunt cele care implica transportul de pasageri, ca urmare a defectiunilor tehnice ale autovehiculelor. Incepand de azi vom avea in teren echipe de control ale RAR si ARR impreuna cu Politia Romana, astfel incat activitatea de prevenire a accidentelor sa fie intensificata. In afara controalelor in trafic, ARR va efectua controale zilnice si la sediile operatorilor de transport rutier. Aceste masuri trebuie sa sporeasca siguranta pasagerilor conform standardelor europene referitoare la transportul rutier de persoane", a declarat intr-un comunicat Anca Boagiu.

Atributiile de director general al ARR vor fi preluate temporar de catre Florian Coman Melus, iar la conducerea RAR a fost numit, tot temporar, Stancu Sotir.

Aproximativ 40 de persoane au fost ranite, iar alte patru au murit, miercuri dimineata, la Tulcea, dupa ce un autobuz in care se aflau cateva zeci de pasageri s-a rasturnat de pe un dig care face legatura cu zona industriala a orasului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri