Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
In Capital citim un interviu in exclusivitate cu Donald Trump de unde aflam ca, daca ar fi sa o ia de la zero, ar investi tot in imobiliare. De asemenea, daca ar fi sa investeasca in Romania nu l-ar interesa nici energia verde, nici bursa si nici turismul. S-ar indrepta spre real estate, in pofida socului suferit de acest sector in ultimii doi ani de criza. Sau poate tocmai din acest motiv.

Si cotidianul Ziarul Financiar are pe prima pagina un interviu, de aceasta data cu omul de afaceri Viorel Catara­ma, care controleaza com­pa­nia Elvila, un business de 100 milioane euro anual. In acest interviu el a acuzat lipsa de uni­tate a oamenilor de afaceri din Romania, care nu pot face front comun pentru proiecte de importanta nationala.

Din DailyBusiness aflam ca anul 2011 se anunta un an frenetic pentru dezvoltatorii de mall-uri. Dezvoltatorii a cel putin 10 centre comerciale, dintre care 5 mall-uri, au anuntat ca vor face anul viitor diverse lansari de proiecte (extinderi, faze initiale sau finalizari). Astfel, anul 2011, care se anunta a fi cel mai "secetos" din ultimii 4, pentru ca pana de curand in dreptul sau nu era prevazut niciun proiect major, ar putea sa fie chiar mai bun decat anul curent.

Actionarii Mechel Targoviste au aprobat contractarea a unui credit de 30 de milioane de euro de la Raiffeissen Bank pentru care va constitui garantii pe mai multe active ale combinatului printre care si o otelarie, potrivit unui comunicat remis Bursei. Ipoteca este de gradul 3, cele de gradul 1 si 2 fiind deja constituite, tot pentru Raiffeisen, in temeiul unor credite mai vechi, scrie Money.ro.

Cotidianul Gandul scrie despre scaderea chiriilor in Capitala, astfel ca, nici cererea mare din partea studentilor nu a marit, ca pana acum, nivelul acestora. Pretentiile financiare ale proprietarilor din Bucuresti au scazut cu circa 40% fata de nivelul inregistrat in 2008. Astfel, pentru o garsoniera, tariful mediu cerut in luna septembrie era de 241 de euro, conform site-ului anunturiparticulari.ro.

Din Adevarul aflam ca Kazahii vor inapoi actiunile Rompetrol, Fiscul a instituit sechestru asigurator asupra unor active ale rafinariei Petromidia, in urma cu trei saptamani KazMunaiGaz vrea sa rascumpere pachetul de 44,69% din actiunile Rompetrol Rafinare, pe care tocmai l-a cedat statului roman prin nerascumpararea tuturor obligatiunilor. Ministerul Finantelor nu recunoaste aceste actiuni ca fiind in patrimoniul sau, intrucat considera ca obligatiunile trebuiau rascumparate integral.

Potrivit angajamentelor fata de FMI, salariile vor creste abia din 2012, scrie Financiarul. In Scrisoarea-cadru pentru bugetul pe anul urmator, guvernul schiteaza evolutia principalilor indicatori macroeconomici.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri