Isarescu: Agentiile de rating coteaza Romania pentru ceea ce face, nu pentru ce face in exces

Agentiile de rating coteaza Romania pentru lucrurile care sunt realizate, nu pentru cele care sunt facute in exces, iar neimplementarea reformelor structurale reprezinta o mare problema, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de Mediafax.

"Tii rezerva ca sa castigi credibilitate, sa-ti imbunatatesti ratingul. Credeti ca daca noi ajungeam la 46 miliarde de euro (rezerva - n.r.) ni se crestea ratingul? Cred ca toate agentiile de rating ne coteaza pentru ceea ce facem, nu pentru ce facem in exces. Nu facem reforme structurale, acolo cred ca este o problema mare si acolo suntem cotati de agentiile de rating", a spus Isarescu, la conferinta Romanian Financial Forum organizata de MEDIAFAX impreuna cu Banca Nationala a Romaniei.

S&P i-a acordat Romaniei ratingul "BB+", cel mai ridicat din categoria "junk" (speculativ), iar din partea Moody's are calificativul "Baa3", cea mai redusa treapta a nivelului recomandat pentru investitii.

In februarie, Fitch a imbunatatit perspectiva ratingului Romaniei, de la "negativa" la "stabila", si a confirmat calificativele acordate pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda nationala, la "BB plus" si, respectiv, "BBB minus".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri