Actiunile prioritate propuse de catre cei mai puternici investitori straini din Romania vizeaza mai multe domenii, mai exact: macroeconomie, investitii publice, infrastructura, politica fiscala, fondurile UE, administratie publica, agricultura, sectorul IMM, sistemul juridic, guvernanta.

Wall-Street.ro a prezentat in aceasta dimineata si masurile prioritare pentru economie.

Planul de masuri "Programul pentru Crestere Economica" - Actiuni Prioritare pentru Repornirea Economiei este rezultatul contributiei colective si voluntare a membrilor Consiliului Investitorilor Staini

"Situatia economica din Romania este ingrijoratoare, dar trebuie sa facem tot ce este posibil si necesar ca sa evitam un al treilea an de recesiune si sa putem sa atragem din nou interesul investitorilor straini. Noi avem incredere in potentialul economic al Romaniei, chiar credem ca aceasta tara are un potential economic ce trebuie materializat", a declarat Mariana Gheorghe (foto), presedintele Consiliului Investitorilor Straini si sefa celei mai mari companii din Romania - Petrom.

Citeste si:

Cei 15 membri care fac parte din Consiliul Investitorilor Straini au in plan pentru urmatorii 5 ani (2011-2015) sa realizeze investitii in Romania in valoare de 10 miliarde de euro, a spus Mariana Gheorghe. Investitiile realizate in Romania pana acum de catre acesti investitori se situeaza la circa 30 de miliarde de euro.

Mariana Gheorghe a precizat ca acest pachet de masuri prezentate de catre investitori se bazeaza pe un parteneriat real intre mediul de afaceri si autoritatile publice. "Acest parteneriat inseamna, din punctul nostru de vedere, nu numai experienta manageriala pe care o valorificam, dar si resursele pe care suntem pregatiti sa le folosim pentru a dezvolta economia in urmatorii 5 ani", a precizat sefa Petrom.