Consiliul Investitorilor Straini va propune Guvernului ca Romania sa organizeze Campionatul European de Fotbal din 2020, impreuna cu Ungaria sau Bulgaria, ceea ce ar presupune anual investitii de peste un miliard de euro in infrastructura si un supliment de crestere economica de un punct procentual, scrie Mediafax.
"Suntem siguri ca Guvernul va avea o reactie pozitiva la aceasta propunere (organizarea Campionatului European de Fotbal 2020 - n.r.)"a declarat presedintele Enel Romania, Claudio Zito, la conferinta organizata de Consiliul Investitorilor Straini (CIS), care a prezentat un set de masuri cuprinse intr-un raport elaborat de investitorii straini din Romania denumit "Programul pentru Crestere Economica" - Actiuni Prioritare pentru Repornirea Economiei

Zito a aratat ca sectorul privat este pregatit sa sustina costurile pentru initierea unui proiect major de infrastructura, propus de Guvern.

"Romania are putea depune impreuna cu Bulgaria sau Ungaria o candidatura comuna pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020. Actiunea ar conduce la dezvoltarea infrastructurii tarii cu un cost total estimat la 10 miliarde de euro, care va fi distribuit pe parcursul a zece ani, insemnand o crestere anuala a PIB de un procent. Primele estimari arata ca numarul turistilor care vor veni in Romania va creste cu un milion in timpul evenimentului sportiv si cu 500.000 in fiecare an dupa accea", se arata in documentul elaborat de CIS.

CIS apreciaza ca Romania poate beneficia de experienta anterioara a organizatorilor Campionatului European din 2012, care va avea loc in Polonia si Ucraina. In opinia investitorilor straini, costurile nu vor fi mari mari, intrucat se vor imparti intre cele doua stat si vor fi esalonate pe o perioada foarte lunga de timp.

Potrivit CIS, infrastructura astfel aparuta, respectiv autostrazi, aeroporturi, hoteluri, si stadioane, va fi un suport permanent pentru turism, si dupa inchiderea campionatului european.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri