Chiar daca preturile gazelor si energiei termice vor creste cu 5-6%, "nu este un capat de tara", iar cheltuielile suplimentare ale fiecarei familii vor fi nesemnificative, a declarat fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV.

"Chiar daca pretul gazelor se va majora cu 5-6%, pe familie lunar va inseamna 2 lei, iar pe gigacalorie va fi 5,7 lei pe familie, dar este decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). (...) Nu cred ca este un capat de tara pentru o familie (o suma de - n.r.) 2 lei si 5,7 lei", a afirmat Videanu, care detine functia de prim vicepresedinte in cadrul PD-L, informeaza Mediafax.

El a facut aceasta afirmatie intrebat daca ANRE va majora pretul gazelor si in contextul in care fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu a spus ca in Guvern, pe cand mai detinea portofoliul Finantelor, s-a discutat despre o majorare a pretului gazelor cu 7%.

Presedintele ANRE, Dan Iulius Plaveti, a afirmat ca in luna noiembrie Autoritatea va finaliza o analiza privitoare la evolutia preturilor gvazelor naturale livrate consumatorilor.

"Noi nu facem speculatii pe aceasta tema. In momentul cand vom avea o varianta clara, in care vom tine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veti fi anuntati", a declarat Plaveti dupa o conferinta de presa.

Preturile la gaze si energie nu au suferit modificari in acest an. Tariful gazelor naturale a scazut cu 5% la 1 iulie 2009, dupa ce la 1 mai a fost redus cu 3%, iar pretul platit de populatie pentru electricitate a fost mentinut si in 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romgaz cumpara 20% din producatorul grec Gastrade