Consiliul Investitorilor Straini (CIS) a solicitat Bancii Centrale reevaluarea si amanarea denominarii leului, deoarece normele de reglementare a operatiunii nu au fost inca elaborate, potrivit vicepresedintelui organizatiei, Patrick Gelin, care este si presedinte - director general al BRD-GSG. "Suntem putin in criza de timp, trecerea la leul greu este o sarcina dificila. BNR nu a elaborat toate regulile de implementare pentru leul greu si de aceea credem ca amanarea cu doua luni ar fi buna pentru toti", a afirmat Gelin, citat de Mediafax. "Daca aceasta amanare nu va fi posibila, atunci vom face tot ce putem pentru a fi pregatiti pentru denominarea leului incepand cu 1 iulie", a precizat Gelin. BNR nu a raspuns, ieri, solicitarii formulate de investitorii straini.

"Aprecierea monedei nationale este normala daca analizam evolutia altor tari europene inainte de aderare. Am vazut aceasta schema a valutei puternice fata de moneda europeana in toate aceste tari", a apreciat presedintele BRD. In opinia sa, obiectivul Guvernului este reducerea cursului euro fata de leu pana in 2007, anul programat al aderarii Romaniei la UE. "Este clar ca exportatorii sufera din cauza acestei politici a leului tare, dar este doar o perioada de tranzitie, care nu va dura la nesfarsit", a explicat Gelin.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri