Cancelarul german Angela Merkel a inceput, astazi, cea de a doua vizita in Romania de cand este sef al guvernului de la Berlin, prima prezenta in tara noastra fiind prilejuita de summitul NATO din aprilie 2008, informeaza 9AM.ro.
Romania conteaza pe sprijin german in ceea ce priveste colaborarea in cadrul Uniunii Europene si doreste sa incheie cu Germania un parteneriat strategic, care sa fie initiat inca de anul viitor prin organizarea unei conferinte comune, a declarat premierul Emil Boc. "Din punct de vedere politic, multumim pentru sprijinul Germaniei in procesul de aderare la Uniunea Europeana si contam in continuare pe colaborarea romana-germana in cadrul actual al UE", a spus bOC, la inceputul discutiei cu cancelarul german Angela Merkel.

El a aratat ca Romania doreste sa incheie cu Germania un parteneriat strategic de colaborare, in conditiile in care statul german este primul partener comercial al tarii si al treilea investitor strain.

Cancelarul german si-a inceput discursul vorbind despre criza economica si aratand ca problemele financiare au afectat toate statele. Merkel a sustinut ca are cunostinta despre "eforturile uriase" ale autoritatilor romane pentru depasirea efectelor crizei si a aratat ca Germania doreste sa aiba relatii pozitive cu Romania atat in plan economic, cat si politic.

Merkel a sosit astazi la Bucuresti, unde se va intalni cu presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc. Ea va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri