Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Afacerile de criza, cazul Rompetrol si scaderea valorii reale a salariului minim sunt principalele subiecte financiare abordate astazi de publicatiile de business.

Gandul.ro scrie despre afacerile care sfideaza criza. Potrivit publicatiei, centrele de inchirieri si vanzari de biciclete, magazinele cu produse bio sau casele de pariuri sunt afacerile sezonului in Bucuresti.

Kazahii si romanii: de la bal pana la spital mai este doar un pas, relateaza, la randul sau, Capital.ro. Desi, razboiul dintre statul roman si kazahii de la Rompetrol pe seama obligatiunilor se poarta mai mult la nivel de declaratii, probabil va urma o noua serie de negocieri intre cele doua parti.

Jucatorii pe Bursa castiga inca trei luni fara birocratie. Dupa ce a decis ca acesti contribuabili sa depuna cinci declaratii pe an in loc de una si sa-si plateasca singuri impozitele, guvernul se pregateste sa amane termenul de aplicare, informeaza Evenimentul Zilei.ro.

Numai pentru a-si asigura hrana zilnica prevazuta in statistici, romanii ar trebui sa castige cel putin 750 de lei, cu 150 de lei mai mult decat minimul pe economie. Scumpirea continua a alimentelor din ultimele luni, mai ales dupa cresterea TVA de la 19% la 24%, a condus la situatia in care salariul minim pe economie este prea mic pentru asigurarea hranei zilnice a populatiei, conform cotidianului Adevarul.ro.

In ultimii 4 ani s-au realizat 63 de modificari la Codul fiscal. Registrul operatorilor intracomunitari creeaza cozi imense la ghisee si blocaje, iar Statul jecmaneste contribuabilul prin regularizarea TVA, scrie Curierul National.ro.

Deputatii au dezbatut ordonanta creditelor complet pe langa subiect, scrie DailyBusiness.ro. Acestia sunt mai degraba preocupati de chestiuni colaterale, care nu au nici o legatura cu textul ordonantei. De pilda, ei se intreaba daca e bine sau nu ca bancile sa faca profit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri