Directorii executivi ai companiilor din Romania sunt mai optimisti in ceea ce priveste perspectivele financiare pentru urmatoarea perioada, numarul optimistilor fiind cu aproape 50% mai mare fata de acum un an, potrivit unui studiu realizat de Deloitte.
Romania a inregistrat cea mai accentuata imbunatatire a nivelului de incredere cu privire la perspectivele financiare ale companiilor, potrivit celei de-a patra editii Deloitte Business Sentiment Index (DBSI). Astfel, 63% dintre directorii executivi chestionati impartasesc acest optimism, cu aproape 48% mai multi fata de rezultatele din septembrie 2009.

Oamenii de afaceri din Romania si-au recapatat cel mai mult increderea cu privire la disponibilitatea creditarii, 87% dintre cei chestionati considerand ca acest tip de finantare este acum accesibil, fata de 53% in urma cu sase luni. Acesta este cel mai mare procent de raspunsuri pozitive inregistrat in cele sase tari incluse in studiu (Romania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si Croatia).

Separat, Romania asista la imbunatatirea constanta a asteptarilor privind veniturile din vanzari (de la 38%, in septembrie 2009, la 60%).

De asemenea, pentru prima data de la lansarea acestui studiu, perspectivele pe piata fortei de munca din Romania s-au imbunatatit, 23% dintre executivi aratand ca iau in calcul cresterea numarului de angajati (cu 15% in plus faa de acum un an). Totodata, ponderea celor care vor sa isi reduca personalul a scazut de la 43% la 30%.

„Aceste concluzii confirma un raport lansat in vara de catre Deloitte Romania (a doua editie CEO Survey): majoritatea companiilor au incheiat etapa masurilor de reducere a costurilor si a remediilor imediate la criza financiara; tot mai multi directori executivi se gandesc acum la viitor, avand in plan majorarea veniturilor, extinderea ofertei de produse si servicii si cresterea numarului de angajati”, afirma George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania.

In sens negativ, in Romania, 36,6% dintre intervievati cred ca economia se va imbunatati in urmatoarele sase luni, in scadere cu 10% fata de luna aprilie, iar 33,4% dintre respondenti considera ca situatia se va deteriora, fata de 26,6% in editia anterioara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri