Deficitul de cont curent s-a adancit in primele 8 luni din acest an pana la 4,08 miliarde euro, in crestere cu aproape 50% fata de aceeasi perioada din 2009.
Contul curent al balantei de plati a inregistrat, in primele 8 luni din acest an, un deficit de 4,076 miliarde euro, in crestere cu 48,7% fata de perioada similara de anul trecut. Influenta determinanta asupra majorarii deficitului a avut-o balanta transferurilor curente, care a inregistrat un sold mai mic cu 38,8%, se arata in datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Deficitul de cont curent a fost finantat in proportie de 48% din investitii straine directe.


Soldul balantei transferurilor curente a scazut de la 2,99 miliarde euro cat era in ianuarie-august 2009, la 1,83 miliarde euro in primele opt luni din acest an. Pe de alta parte, deficitul balantei comerciale a crescut cu 2,5% in primele opt luni, la 4,36 miliarde de euro.

Serviciile au avut in primele opt luni o contributie negativa la soldul contului curent, de 535 milioane euro, iar deficitul balantei veniturilor a crescut usor pana la 1,54 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri