Romania a inregistrat in august cea mai redusa crestere lunara a productiei industriale din Uniunea Europeana (UE), de 0,1%, fata de un avans de 0,8% la nivel comunitar, in conditiile in care indicatorul a scazut in trei state si a stagnat in unul, potrivit Eurostat, scrie Mediafax.
Productia industriala din luna august, comparativ cu iulie, a stagnat in Franta si a scazut in Irlanda (13,6%), Danemarca (6,6%) si Suedia (4%). Cele mai mari cresteri ale indicatorului au fost consemnate de Grecia (5,6%), Lituania si Slovenia (5,2%) si Portugalia (3,8%). Eurostat nu a prezentat date pentru cinci tari comunitare.

Comparativ cu august 2009, Romania a inregistrat o crestere anuala a productiei industriale de 4,9%, la nivelul UE indicatorul urcand cu 7,5%. Totodata, productia a scazut in Grecia (3%) si Danemarca (0,9%), celelalte state comunitare consemnand cresteri. Cele mai mari avasuri au fost observate la Estonia (22,9%), Letonia (20,5%) si Polonia (13,2%).

In zona euro, regiune care reuneste cele mai mari economii europene, productia industriala a crecut cu 1% in ritm lunar si cu 7,9% comparativ cu august 2009.

Datele referitoare la evolutiile lunare ale productiei industriale sunt ajustate sezonier, iar cele privind evolutiile anuale sunt ajustate in functie de zilele lucratoare.

Institutul National de Statistica a anuntat anterior ca in august productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu 14,2% (serie bruta) si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,1%. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,7%, respectiv cu 4,9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri