Productia industriala din luna august, comparativ cu iulie, a stagnat in Franta si a scazut in Irlanda (13,6%), Danemarca (6,6%) si Suedia (4%). Cele mai mari cresteri ale indicatorului au fost consemnate de Grecia (5,6%), Lituania si Slovenia (5,2%) si Portugalia (3,8%). Eurostat nu a prezentat date pentru cinci tari comunitare.

Comparativ cu august 2009, Romania a inregistrat o crestere anuala a productiei industriale de 4,9%, la nivelul UE indicatorul urcand cu 7,5%. Totodata, productia a scazut in Grecia (3%) si Danemarca (0,9%), celelalte state comunitare consemnand cresteri. Cele mai mari avasuri au fost observate la Estonia (22,9%), Letonia (20,5%) si Polonia (13,2%).

In zona euro, regiune care reuneste cele mai mari economii europene, productia industriala a crecut cu 1% in ritm lunar si cu 7,9% comparativ cu august 2009.

Citeste si:

Datele referitoare la evolutiile lunare ale productiei industriale sunt ajustate sezonier, iar cele privind evolutiile anuale sunt ajustate in functie de zilele lucratoare.

Institutul National de Statistica a anuntat anterior ca in august productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu 14,2% (serie bruta) si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,1%. Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,7%, respectiv cu 4,9%.