Ministrul Muncii, Ioan Botis, a venit la ANOFM pentru a discuta cu angajatii institutiei, dupa ce acestia, impreuna cu colegii de la Agentia Municipala Bucuresti, au anuntat ca opresc activitatea, pentru ca nu isi mai primesc unele drepturi salariale.
Angajatii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si cei de la Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti au oprit activitatea de la ora 9.00 si au iesit pe holurile institutiei, cerand sa primeasca drepturile salariale care le-au fost sistate, scrie Mediafax.

Ministrul Muncii a venit la ANOFM in jurul orei 11.30, el invitandu-i pe reprezentantii angajatilor sa mearga intr-o sala petnru a discuta civilizat despre cererile lor.

Anterior, ministrul Ioan Botis a fost la Casa de Pensii, unde a discutat cu angajatii care au anuntat si ei ca opresc activitatea.

La finalul discutiilor, Ioan Botis a spus ca a discutat cu angajatii si a incercat sa ii linisteasca, sperand sa dezamorseze acest conflict. Ministrul Muncii a precizat ca nu se poate opune unui protest legal, dar spera ca angajatii Casei de Pensii sa nu recurga la un protest spontan asemanator celor de la Ministerul Finantelor si din alte institutii.

Botis a promis ca o sa le dea in continuare stimulentele angajatilor de la Casa de Penii, dar a recunoscut ca cele mai mari probleme sunt legate de salariile mici. El a mai spus ca stimulentele vor fi introduse in salariu prin noua Lege a salarizarii.

Aproximativ 500 de angajati de la administratiile financiare de sector din Capitala si de la trezorerii protesteaza in fata Ministerului Finantelor Publice, acestia alaturandu-se, in aceasta dimineata, celor aproximativ 200 pe angajati ai institutiei care de aproape 24 de ore protesteaza pe holurile institutiei.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si presedintele ANAF, Sorin Blejnar, au discutat la Guvern cu premierul Emil Boc despre protestele angajatilor pentru neplata stimulentelor.

La finalul discutiilor de la Guvern, Ialomitianu s-a intors la Ministerul Finantelor, spunand ca va discuta, la ora 12.30, cu sindicalistii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri