Ministrul Muncii, Ioan Botis, a venit la ANOFM pentru a discuta cu angajatii institutiei, dupa ce acestia, impreuna cu colegii de la Agentia Municipala Bucuresti, au anuntat ca opresc activitatea, pentru ca nu isi mai primesc unele drepturi salariale.

Angajatii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si cei de la Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti au oprit activitatea de la ora 9.00 si au iesit pe holurile institutiei, cerand sa primeasca drepturile salariale care le-au fost sistate, scrie Mediafax.

Ministrul Muncii a venit la ANOFM in jurul orei 11.30, el invitandu-i pe reprezentantii angajatilor sa mearga intr-o sala petnru a discuta civilizat despre cererile lor.

Anterior, ministrul Ioan Botis a fost la Casa de Pensii, unde a discutat cu angajatii care au anuntat si ei ca opresc activitatea.

La finalul discutiilor, Ioan Botis a spus ca a discutat cu angajatii si a incercat sa ii linisteasca, sperand sa dezamorseze acest conflict. Ministrul Muncii a precizat ca nu se poate opune unui protest legal, dar spera ca angajatii Casei de Pensii sa nu recurga la un protest spontan asemanator celor de la Ministerul Finantelor si din alte institutii.

Botis a promis ca o sa le dea in continuare stimulentele angajatilor de la Casa de Penii, dar a recunoscut ca cele mai mari probleme sunt legate de salariile mici. El a mai spus ca stimulentele vor fi introduse in salariu prin noua Lege a salarizarii.

Aproximativ 500 de angajati de la administratiile financiare de sector din Capitala si de la trezorerii protesteaza in fata Ministerului Finantelor Publice, acestia alaturandu-se, in aceasta dimineata, celor aproximativ 200 pe angajati ai institutiei care de aproape 24 de ore protesteaza pe holurile institutiei.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si presedintele ANAF, Sorin Blejnar, au discutat la Guvern cu premierul Emil Boc despre protestele angajatilor pentru neplata stimulentelor.

La finalul discutiilor de la Guvern, Ialomitianu s-a intors la Ministerul Finantelor, spunand ca va discuta, la ora 12.30, cu sindicalistii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si